Klaverblad Eksplosion '71 BeachCup 2018

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 trekt de Beach Handball Tour van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) naar sportpark Vrijenbroek in Venlo. Handbalvereniging Klaverblad Eksplosion '71 (Tegelen) ontvangt, verdeeld over beide dagen, maar liefst 90 teams afkomstig uit heel Nederland. Deze teams zullen in 11 verschillende categorieën gaan strijden om de toernooiwinst en rankingpunten voor de nationale Beach Handball Tour.

Beach Handball Tour

De Klaverblad Eksplosion '71 BeachCup 2018 maakt als kwalificatietoernooi voor het Nederlands Kampioenschap deel uit van de nationale Beach Handball Tour. Tijdens een kwalificatietoernooi kunnen D-jeugd- (12 en 13 jaar)tot en met Seniorenteams rankingpunten behalen, om zich op basis van het in totaal aantal behaalde punten gedurende het seizoen te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. Om voor rankingpunten in aanmerking te komen, moet een team zich tijdens de BeachCup in de bovenste helft van de einduitslag spelen. Naast het kwalificatietoernooi wordt er ook een breedtesporttoernooi voor de E-jeugd- en gemengde D-jeugdteams en een Kabouterbeachfeest voor de allerkleinsten georganiseerd.

258 kilometer

De 90 deelnemende teams vertegenwoordige in totaal 32 verschillende verenigingen. Het dames C-jeugdteam van handbalvereniging ZAP uit Breezand (Noord-Holland)legt maar liefst 258 kilometer enkele reis af om deel te kunnen nemen aan de Klaverblad Eksplosion '71 BeachCup 2018. Naast dit team uit Breezand zijn ook teams uit onder andere Amsterdam, Oudekerk aan de Amstel (beide Noord-Holland), Tilburg, Oosterhout (beide uit Noor-Brabant), Twello (Gelderland) en Blankenberge (West-Vlaanderen, België) van de partij. Ook de eigen provincie is goed vertegenwoordigd; in totaal zullen er ruim 40 teams van 11 verschillende Limburgse handbalverenigingen actief zijn op de Beach Handball velden van sportpark Vrijenbroek in Venlo.

Bijna 20 uur Beach Handball

Verdeeld over 11 categorieën zullen er tijdens de Klaverblad Eksplosion '71 BeachCup 2018 in totaal bijna 200 wedstrijden worden gespeeld. De E-jeugd- tot en met C-jeugdteams spelen op zaterdag en de B-jeugd- tot en met Seniorenteams gaan op zondag de strijd met elkaar aan. De allerkleinsten komen op zaterdagmiddag tijdens het Kabouterbeachfeest in actie. Om alles goed te kunnen plannen, worden er op het sportpark vijf Beach Handball velden aangelegd en zullen er meer dan 20 officiële Beach Handball scheidsrechters van het NHV aanwezig zijn. Dit alles zorgt ervoor dat er gedurende het weekend in totaal bijna 20 uur volop Beach Handball actie zal plaatsvinden. De Klaverblad Eksplosion '71 BeachCup 2018 is dus absoluut een evenement om naar uit te kijken!