Anita Polmans - van Hintem benoemt tot erelid

Na afloop van de eerste ronde loterijtrekkingen en pubquizvragen werd plots de nietsvermoedende Anita Polmans – van Hintem tijdens de seizoensafsluiting op vrijdagavond 29 juni 2018 door voorzitter William Weijmans naar voren gehaald: “We willen van deze gelegenheid gebruik maken om iemand in het bijzonder te bedanken. Iemand die al jarenlang zóveel werk doet en tijd in de vereniging steekt, dat we het allemaal maar bijna normaal zijn gaan vinden. Maar het is niet normaal, zulke mensen máken een vereniging. En daarom willen we Anita vragen om even naar voren te komen.”

Anita is al sinds 1978 (ononderbroken) lid van handbalvereniging Eksplosion ’71. Als 9-jarig meisje stapte ze destijds binnen bij de vereniging waar ze inmiddels actief is, of is geweest, als speelster, (jeugd)trainster en lid van de activiteiten- en technische commissie. Daarnaast beheert Anita de website, social media en is ze maar liefst al 12(!) jaar actief als bestuurslid van de vereniging.

“Je hebt successen gevierd en bent uitdagingen aangegaan. Je hebt de pieken en dalen van de vereniging meegemaakt. Maar je bent er altijd voor de vereniging. Je zet altijd je schouders eronder”, vervolgt William.

Het verenigingsleven zit bij Anita, dochter van Erevoorzitter Ad van Hintem, in de genen. Genen die ze ook weer heeft doorgegeven aan de volgende generatie. Dochter Jolijn is inmiddels ook een actief vrijwilliger binnen onze vereniging.

Voor de aanwezigen die Anita nog niet zo goed kennen, somt William een overzicht op met een doorsnee seizoen van Anita: ledenadministratie, trainingstijden vastleggen bij de gemeente Venlo, teamopgaves insturen en dispensaties aanvragen, wedstrijden vastleggen, kabouterspelfeesten en minitoernooien organiseren, oud papier ophaalschema maken en beheren, verzorgen van de communicatie intern en extern, beheer van de wedstrijdtenues en beach handballen, gymlessen op de basisschool, vrijwilliger bij de BeachCup en daarnaast ook nog ‘gewoon’ de E-jeugd trainen en coachen.

William: “En dit als een doorsnee seizoen. En al zó lang dat we het dus allemaal maar normaal zijn gaan vinden. Maar nogmaals, dit is niet normaal. Dit is heel bijzonder. En daarom hebben wij als bestuur gemeend om jou hiervoor extra in het zonnetje te moeten zetten.

Anita, met héél veel dank en waardering voor jouw jarenlange werkzaamheden, bijzondere verdiensten en uitzonderlijke prestaties met een grote meerwaarde voor de vereniging, benoemen wij jou tot Erelid van handbalvereniging Eksplosion ’71.”

Wij willen haar nogmaals héél erg bedankt voor alles wat zij voor de vereniging betekent. Zonder haar en haar inzet zouden wij als vereniging niet zijn zoals we zijn. Van harte gefeliciteerd met méér deze dan terechte benoeming tot Erelid van onze vereniging. Het is haar bijzonder gegund!