Klaverblad Eksplosion '71 BeachCup 2019...Méér dan Beach Handball

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 vindt de inmiddels alweer derde editie van de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup plaats op sportpark Vrijenbroek in Venlo. Met de in totaal ruim 80 deelnemende teams behoort de BeachCup van handbalvereniging Klaverblad Eksplosion ’71 (Tegelen) tot de grootste Beach Handball evenementen van Nederland. Een groot aantal teams reist naar Venlo af met als doel rankingpunten te behalen voor de officiële Beach Handball Tour van het Nederlands Handbal Verbond (NHV). De, per categorie, beste acht teams uit deze nationale Tour kwalificeren zich voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 in Biddinghuizen. Ook zijn er verschillende teams welke het handbalseizoen in Venlo op een ongedwongen en ontspannen manier willen afsluiten. De Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2019 biedt daarmee opnieuw een aansprekend evenement voor zowel prestatieve als recreatieve Beach Handball teams.

Limburgse inbreng

Ook dit jaar reizen teams afkomstig uit heel Nederland naar Venlo af om deel te nemen aan de BeachCup. Maar liefst zes provincies (Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Limburg) zijn vertegenwoordigd op het Venlose sportpark. De teams van handbalvereniging VZV uit ’t Veld (Noord-Holland) leggen dit jaar opnieuw de grootste reisafstand af; zij zijn maar liefst 258 kilometer (enkele reis) onderweg in de hoop aanspraak te maken op kwalificatiepunten voor het Nederlands Kampioenschap. Opvallend is ook de grote Limburgse inbreng; liefst 31 deelnemende teams zijn afkomstig uit de eigen provincie. Zo lijkt deze zomerse handbalvariant ook in Limburg in populariteit te winnen.

Side events

Op zaterdag 15 juni spelen de E- tot en met C-jeugd (tot en met 15 jaar) om de prijzen én de Fair Play award. Ook vindt er deze eerste dag voor de allerjongsten (tot en met 8 jaar) weer het Kabouterbeachfeest plaats. Op zondag 16 juni komen de B- en A-jeugd en Senioren in actie. Buiten de wedstrijden biedt de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2019 de aanwezige teams en bezoekers nog veel meer. Voor de kinderen staat er een springkussen en is er de mogelijkheid om te worden geschminkt. Nieuw dit jaar is de Players Party op zaterdagavond, waarna de aanwezigen gebruik kunnen maken van de kampeerfaciliteiten op het sportpark. Hiermee is de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup dit jaar opnieuw doorgegroeid tot een aansprekend evenement met méér dan alleen Beach Handball!