Zomerse handbalvariant Beach Handball populair in Venlo!

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni stond sportpark Vrijenbroek in Venlo in het teken van Beach Handball. Handbalvereniging Klaverblad Eksplosion ’71 (Tegelen) ontving, verdeeld over beide dagen, ruim 80 deelnemende teams op de gelijknamige BeachCup 2019. Naast de sportieve strijd om kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap Beach Handball, bood het evenement ook de recreatieve deelnemer én overige aanwezigen een prachtig weekend.

NK Kwalificatie

Diverse teams trotseerden vele kilometers snelweg richting Venlo om deel te nemen aan de derde editie van de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup. In de strijd om kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap is de Venlose BeachCup inmiddels een belangrijk tussenstation. Door de uitstekende organisatie en het hoge aantal deelnemende teams, zijn er veel kwalificatiepunten te winnen door de teams die zich in de bovenste helft van hun categorie weten te spelen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de finalisten op sportpark Vrijenbroek volgende maand op herhaling gaan tijdens het Nederlands Kampioenschap in Biddinghuizen.

Eerste kennismaking

Echter hadden niet alle deelnemende teams zich voorgenomen om voor kwalificatiepunten voor het Nederlands Kampioenschap te spelen. Voor een groot aantal teams gold de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2019 dan ook als eerste kennismaking met Beach Handball of als een leuke afsluiting van een lang handbalseizoen. Verschillende teams vonden een mooie combinatie tussen het sportieve en recreatieve karakter van het evenement en bezochten de Players Party op zaterdagavond of maakten gebruik van de kampeergelegenheid op het sportpark.

Uniek in Limburg

Handbalvereniging Klaverblad Eksplosion ’71 beschikt met de BeachCup over een uniek handbalevenement binnen de provinciegrenzen. Waar de veldhandbaltoernooien al jaren een begrip zijn, is ook de BeachCup inmiddels niet meer weg te denken uit de (Limburgse) handbalkalender. Dit wordt mede onderstreept door het hoge aantal Limburgse deelnemers; maar liefst 31 deelnemende teams zijn afkomstig vanuit de eigen provincie. De zomerse handbalvariant Beach Handball is dus populair in Venlo én Limburg!