Update - Protocol en richtlijnen Covid-19

Na een half jaar geen wedstrijden en toernooien te hebben gespeeld, mogen we aankomend weekend starten met de eerste competitiewedstrijd van het handbalseizoen 2020-2021 en daar verheugd iedereen zich op.

Vanwege Covid-19 zal een en ander anders verlopen dan gewend. Om veilig te kunnen sporten en de risico's op besmettingen zoveel mogelijk te beperken zijn er protocollen en richtlijnen opgesteld die we graag met jullie delen.

Veilig sporten bij trainingen

1. Blijf thuis als jij of iemand in het gezin symptomen vertoont of een bevestigde besmetting heeft.
2. Kom in handbalkleding. Je mag na afloop van de training douchen, aantal douches zijn zeer beperkt. Houd in de kleed- en doucheruimtes 1,5 meter afstand van elkaar.
3. Maximaal 10 minuten voor de training ben je aanwezig. Ga na de training direct weer naar huis.
4. Desinfecteer je handen bij binnenkomst en vertrek. Gebruikte materialen dienen na afloop van de training gedesinfecteerd te worden.
5. Houd voor en na de training 1,5 meter afstand van elkaar, geef geen handen. Volg de looproutes.
6. Ga thuis naar het toilet, toiletgebruik uitsluitend in noodgevallen. Na gebruik, handen wassen, wc bril desinfecteren.
7. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan. Kinderen afzetten aan de sporthal. Pas weer terugkomen na trainingstijd.

Veilig sporten bij wedstrijden

1. Blijf thuis als jij of iemand in het gezin symptomen vertoont of een bevestigde besmetting heeft.
2. Gastverenigingen en scheidsrechters mogen gebruik maken van de kleedruimtes en douches. Eigen leden komen in handbalkleding naar de wedstrijd toe en douchen thuis.
3. Desinfecteer je handen bij binnenkomst en vertrek van de sporthal. Volg de looproutes.
4. Houd voor en na de wedstrijd, tijdens het begroeten en bedanken en op de wisselbank 1,5 meter afstand van elkaar. Handen schudden, high five, yells en overwinningsdansjes zijn niet toegestaan.
5. Publiek is niet toegestaan. Ouders van jeugdleden (t/m 17 jaar) die rijden mogen als teambegeleiding mee naar binnen. Let op, alleen het aantal benodigde chauffeurs om een team op locatie te krijgen is toegestaan. Respecteer het rijschema.
6. De kantine blijft voorlopig dicht.