Prinses Maud en prins Jens Eksplosion '71 duo 2022

Het kon...Dus gingen wij ervoor, Eksplosionbal 2022! Op vrijdag 18 februari om 18.30 uur gingen de deuren open voor alle leden, ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes die stonden te popelen om te springen en mee te blèrren op de vastelaovendmuziek. En wie werd toch het Eksplosion '71 jeugdduo 2022?!

Om 18.51 uur werd de spanning wat opgevoerd, de onthulling kon beginnen. De zenuwen gierden door de keel van onze nieuwe prins en prinses. Gehuld in een rode en gele doek stonden ze op de bühne. Het aftellen kon beginnen. Elluf, tien, nege, ach, zeve, zes, vief, vaer, dreej, twië, ein...En ut Eksplosion '71 jeugduo van 2022 is...Prinses Maud de iërste en prins Jens de iërste! De kop was eraf, het feest kon nu echt beginnen!

Prinses Maud I

Prinses Maud is 8 jaar oud en woont samen met haar grote zus Karin, papa en mama onder op de Hei. Prinses Maud is heel sportief. Ze handbalt in de E-jeugd van Klaverblad Eksplosion ’71, is een echte ster in het zwemmen, kan mensen redden als ze kopje onder gaan en rent regelmatig met papa door de Tegelse straten. Naast het sporten is ook het kletsen een hele grote hobby van haar. Maud heeft een kwebbel van de Gülickhal tot thuis en weer terug. En als je dit niet ver genoeg vind, kletst ze je graag de oren van je kop. Naast het sporten en het kwebbelen vindt prinses Maud het ook leuk om samen met mama te koken en te bakken.

Prins Jens I

Prins Jens, het kleine broertje van Loek en jongste zoon van pap en mam is 9 jaar oud en woont in de Sint Josephparochie. Hij handbalt al bijna 5 jaar bij Klaverblad Eksplosion ’71 en speelt net als prinses Maud in de E-jeugd. Jens is een grote fan van VVV en trapt zelf ook graag tegen een balletje, maar of hem dit ook goed lukt? Hij wordt namelijk ook wel eens stuntpiloot genoemd, al heeft hij daar bij het handballen geen last van. Iedere bal is voor hem. Vangt hij ‘m niet dat krijgt hij ‘m wel door de bal te onderscheppen, met of zonder sliding. Naast het handballen vindt prins Jens het ook leuk om te gamen op de playstation en mag je hem wakker maken voor een frikandel.

Prinses Maud en prins Jens, het Klaverblad Eksplosion ’71 duo 2022 lopen dit jaar samen voorop en springen het dak eraf en dat doen ze onder het motto:

Weej laote ôs door corona dit jaor neet foppe. Dit fieësje geit neemes ôs sjtoppe!