Eksplosionduo 2024


Het was niet makkelijk, maar na al die tijd van geheimhouding mogen we het eindelijk delen! Ontmoet het Eksplosionduo van 2024: Prins Jerome en prinses Jäliya. Samen stralen ze niet alleen met de vastelaovend, maar ook op het handbalveld bij de E-jeugd.

Prins Jerome is 9 jaar oud, woont op kruipafstand van de Gulickhal en komt altijd in de korte broek naar de hal! Hij is het kleine broertje van Lewis, maar leeft al op grote voet, maat 40 is al aangetikt. Samen met Sam is hij de enige jongen in het kippenhok van de E-jeugd. Het bevalt hem prima tussen al die meiden. Jerome kan snoeihard gooien en de kippen komen dan ook vaker met wat blauwe plekken thuis…’Moeten ze de bal ook maar vangen en niet koppen’.

Pap en mam wisten niet dat Jerome zich had opgegeven om prins te worden. Zij waren dan ook blij verrast opeens een prins in hun gezin te hebben.

Jerome doet alles graag op zijn eigen manier, schoenen strikken op de “niet Jerome” manier was dan ook eigenlijk niet de bedoeling. Hij speelt graag Fortnite en Roblox maar is ook erg geïnteresseerd in geschiedenis. Jerome spreekt nog geen Tegels, maar dat is hij nu hard aan het leren.

Prinses Jäliya is 9 jaar oud en woont “oppe Hei”. Ze is de grote zus van Jayda, Jolie en Vinchenzo. Ze handbalt sinds enkele maanden bij Eksplosion ’71 en speelt in de E-jeugd en daar zijn ze super blij met haar. Als linkshandige gooit ze met regelmaat een balletje in het doel.

Jäliya gaat graag laat naar bed en heeft ook altijd een smoesje klaar om nog iets langer op te blijven. Daarentegen is vroeg opstaan weer net geen hobby van haar. Je kunt haar dan ook maar beter even met rust laten. Ze speelt graag buiten en shoppen met mam en oma vindt ze ook erg leuk. Op de een of andere manier komt ze dan ook nooit met lege handen thuis.

Prins Jerome en prinses Jäliya zwaaien samen de scepter over het Eksplosionbal. Dit doen ze onder het motto:


“Links of rechts, weej mikke ‘m d’r in, en gaeve deze vastelaovend idderein goije zin!”