Eksplosionkids is een programma voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar. Met (speciale) ballen, spelmaterialen en oefeningen leer je snel handballen. Je speelt direct in een team met jongens en/of meisjes van jou leeftijd. Zo kun je snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken en samen leren handballen. Je mag gelijk meespelen met de wedstrijden. Ook leer je op een leuke manier de handbaltechnieken.

Het Eksplosionkids programma bestaat uit verschillende gekleurde fases. Jongens en meisjes in de leeftijd van 4 jaar starten Eksplosionkids blauw (H-jeugd) en doen leuke oefeningen en spelletjes op een klein handbalveld. Na blauw ga je naar rood (F-jeugd) en begin je op een klein handbalveld wedstrijdjes te spelen. Met 9 jaar stap je over naar oranje (E-jeugd) en uiteindelijk naar groen (D-jeugd).

Mara en Mick

Mara en Mick vinden het superleuk als je lid wordt van onze vereniging. Zij zijn de mascottes van het handbalprogramma Eksplosionkids. Mara en Mick organiseren samen met de jeugdcommissie speciaal voor jou leuke activiteiten. Ook vertellen Mara en Mick in het speciaal voor de jeugd geschreven welkomstboekje alles over het programma Eksplosionkids.

Welkomstboekje

Handbalvereniging Eksplosion ’71 heeft voor alle (nieuwe) jeugdleden een speciaal welkomstboekje waarin je alle informatie vind over het handbalprogramma Eksplosionkids en hoe je als lid een presentje kunt verdienen.

Het welkomstboekje voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar.

Jeugdraad

De jeugdraad van handbalvereniging Eksplosion ’71 bestaat uit enkele jeugdleden uit diverse leeftijdscategorieën. De jeugdraad is een aanspreekpunt (en vraagbaak) voor onze jeugdleden. Ze helpen bij het maken en uitwerken van ideeën, voorstellen en plannen. De jeugdraad wordt begeleid door een afgevaardigde van de jeugdcommissie.