Wedstrijden en HandbalNL app 

Bij Eksplosion ’71 mag iedereen na inschrijving als spelend lid direct deelnemen aan de wedstrijden en toernooien. Om op de hoogte te blijven van alle wedstrijden van handbalvereniging Eksplosion’ 71in de reguliere zaalcompetitie of specifiek van een bepaald team kun je de HandbalNL app downloaden via Google play of Apple store. Ook als supporter kun je deze app gebruiken en op de hoogte blijven van het algemeen handbalnieuws en je favoriete team(s). De handleiding voor de registratie en het gebruik van de handbalNL app vinden jullie hier.

Uiteraard is het ook mogelijk om via de website van Handbal.nl de wedstrijdgegevens te vinden. U kunt hier deze link voor gebruiken en zoeken op “Klaverblad Eksplosion ’71”.

Slecht weer procedure

Bij extreme weersomstandigheden (code oranje/rood) beoordelen de verenigingen zelf of zij het verantwoord achten af te reizen naar een uitwedstrijd. Het reizen van/naar wedstrijden is en blijft ten allen tijden de eigen verantwoordelijkheid van de vereniging en is op eigen risico. Code geel is geen reden om niet af te reizen. Dit is slechts een waarschuwing. Je wordt verzocht het rijgedrag aan te passen en rekening te houden met een langere reistijd.

Breedtesport

Indien de vooruitzichten zodanig slecht zijn dat men het onverantwoord vindt om af te reizen, dient de vereniging die zich afmeldt, het machformulier niet gespeelde wedstrijd breedtesport wegens weersomstandigheden in te vullen en te verzenden. Hiervan ontvang je een ontvangstbevestiging.

Vervolgens dient de vereniging die zich afmeldt de tegenstander te informeren om aan te geven dat de wedstrijd i.v.m. de weersomstandigheden niet door kan gaan. Vervolgens informeert de thuisspelende vereniging de verenigingsscheidsrechter en de accommodatie (indien nodig). De thuisspelende vereniging (scheidsrechter) dient de wedstrijdstatus op afgelast te zetten, door in het DWF op de drie puntjes in de balk naast wedstrijdformulier te klikken.

Wedstrijden in de breedtesport worden in principe niet opnieuw vastgesteld door het NHV, tenzij deze van belang zijn voor de eindstand m.b.t. kampioenschap in de poule. Wanneer beide partijen de wedstrijd toch willen inhalen, dan is dit uiteraard mogelijk. De thuisspelende vereniging is hierbij bepalend, omdat deze de accommodatie opnieuw beschikbaar moet stellen.

Wedstrijdsport

Bij wedstrijdsport dien een in Sportlink geregistreerde verenigingsfunctionaris van de vereniging, die zich afmeldt te allen tijde het machformulier niet gespeelde wedstrijd wedstrijdsport wegens weersomstandigheden in te vullen en te verzenden. Indien men niet in de gelegenheid is dit formulier direct in te vullen (bijv. omdat je onderweg bent of niet geen beschikking hebt over een computer), dient er gebeld te worden naar de calamiteitenlijn via 026 7071434 zodat het NHV de tegenstander en de desbetreffende bondsscheidsrechter af kan bellen. Het machformulier moet wel diezelfde dag alsnog ingevuld en ingezonden worden.

Vervolgens dient de thuisspelende vereniging de accommodatie te informeren (indien nodig). De aangewezen scheidsrechter dient de wedstrijdstatus op afgelast te zetten, door in het DWF op de drie puntjes rechtsboven in de bal naast wedstrijdformulier te klikken.
Het NHV adviseert verenigingen een weloverwogen besluit te nemen en er rekening mee te houden dat wedstrijden in de wedstrijdsport binnen 4 weken opnieuw gespeeld moeten worden. De verenigingen worden verzocht onderling een nieuwe datum vast te stellen en deze door te geven aan de competitieleider.